Ana içeriğe atla

Spirulina


Bilimsel çevrelerce son yıllarda keşfedilen en şifalı bitkilerden biri olarak kabul edilen spirulina yosun türüdür. İçeriğindeki besin miktarının çok çeşitli olması ve protein, vitamin, mineral açısından zengin olması, üretimini ve tüketimini sürekli artırmaktadır.

Spirulinanın bu kadar faydalı bir bitki olmasının nedeni içeriğindeki vitaminlerin, minerallerin, proteinin kendiliğinden içinde olması, dışarıdan ilave dilmemiş olması nedeniyle vücutta emilim miktarının %90 lara kadar varmasından kaynaklamaktadır.

Spirulina Faydaları
•Vücudu iyi beslediği için vücut direncini artırır ve enerji seviyesini olumlu etkiler.
•Düzenli kullanımlarda vücut genel dayanıklılığını ve bağışıklık sistemini güçlendir.
•Spirulina hücre yenilenmesi ve çoğalma sürecini destekleyicidir.
•Çeşitli hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilir. ( Şeker, tansiyon, kolesterol, sindirim, kansızlık, gastrit, ülser, kemik erimesi, cilt güzelliği, kilo problemi)
•Antioksidan özelliği sayesinde vücutta biriken toksinlerin (serbest radika denen zararlı maddeler) atılmasına yardımcıdır.
•İştahsızlık çeken çocukların iştahını düzenlemeye yardımcı olur ve gelişim sürecini destekler.
•Sporcuların vücutlarını kısa sürede toparlamasına yardımcıdır. Kas gelişimi destekler. Bir çok olimpiyat ve dünya şampiyonun spirulina kullandığı bilinmektedir.
•Saç dökülmesi yaşayanlar için oldukça faydalıdır. Saç için hayati değerde besinler içerir.
•Cilt güzelliği için faydaları oldukça fazladır ve sivilce, aknelerin giderilmesine yardımcıdır.
•Yaraların hızlı bir şekilde kapanmasını destekleyicidir.
•Dengesi beslenme kaynaklı rahatsızlıkların önlenmesine, iyileşmesine yardımcıdır.
•Sürekli hastalananlar için oldukça faydalıdır. Düzenli kullanmaları önerilir.
•Stres, sigara, alkol, hava kirliliği gibi vücudumuzu olumsuz etkileyen dış etkenlerden vücudu korumaya ve temizlemeye yardımcıdır.
•İçerisinde en yoğun protein bulunan ve en az yağ içeren bitki olduğu için kilo kontrollerinde faydalı bir yardımcıdır.
•Bilimsel araştırmalar da sindirim sistemini desteklediği ve bağırsakların çalışmasını hızlandırdığı gözlemlenmiştir.
•Japonya’da 50 yaş üzeri bireylerin %73’ünün düzenli spirulina tükettiği tespit edilmiştir.
•Çin’li bilim adamları kemik iliği hücrelerini yenilediğini ve desteklediğini kabul etmektedirler.
•Japon bilim adamları ağır ŞEKER hastalarını 8 haftada hafif şeker hastaları seviyesine getirdiğini iddia etmektedirler.
•Vejeteryanlar için oldukça önemli olan B12 vitamini bakımından zengin bir kaynaktır.
•Karoten madde tüketimiyle (beta-karoten) kanser oluşumu arasında negatif bir ilişki olduğu, doğal karotenler sentetik olanlara nazaran daha kolay metobolize edildiği ve vücutta birikerek toksik etkiye sebep olmaz.
•Spirulina içerdiği organik demir ve kalsiyum sayesinde sağlıklı kemik,sinir,kan ve kas dokusuna etkili bir destektir.
•Vücuda tokluk hissi veren fenilalalin amino asidi içerdiği, kolesterol içermediği ve düşük miktarda doymamış yağ içerdiği için kilo vermek için kullanılır, zayıflamaya yardımcı olur.
•Doğada nadiren buluna yağ asidi GLA; artrit ve kalp hastalıklarının önlenmesinde önemli olup yüksek tansiyon ve kolesterolün düşürülmesindede etkili olduğu bilinmektedir.
•En kuvvetli detoksifiye edici ürünlerden biridir ki yüksek miktarda klorofil içermesinden kaynaklanmaktadır.
Spirulina her hangi bir rahatsızlığın tedavisinde direk kullanılan bir ilaç değildir. Vücudu iyi besleyen, vücuda faydaları oldukça fazla olan bir gıda takviyesidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR KONTROLUNDE KULLANILAN KREM ACNELYSE

  Herkese merhabalar :) Normalde bir öneriyle gelirdim ama bu sefer buna öneri demeyelim. Çünkü bu bir ilaç, bu bir asit,  bu bir kimyasal peeling. Kesinlikle doktor tavsiyesiyle, çok dikkatli şekilde kullanmanız gereken bir krem.   Krem deyip geçilemeyecek bir krem. Sadece kış aylarında kullanılan bir ilaç. Dedigim gibi " KESİNLİKLE BİR CILDIYE UZMANINA GORUNUP KULLANIN " . Kesinlikle sorumluluk kabul etmem bu konuda.   Kremi 3 gündür kullanıyorum ve yüzüm gerilip soyulmuş başladı. Bolca nemlendirici ve evde olsam dahi güneş koruyucu kullanıyorum. Şu an  " kusma aşamasında " yani cildim ilk olarak, sivilce kusuyor. Çene bölgem çoğunlukta olmak üzere, bir kaç sivilcem var. Göz ve dudak çevreme kesinlikle sürmüyorum.   Bu kremi ilk kullandığımda 16 yaşında bir ergendim :) Nasıl kullanacağımı bilmediğim için Suratımda tüp patlamış gibi gezdim. İnanılmaz bir acıyla tabi. Yüzüm gerilmiş, catlamış ve soyulmuştu. Allah'tan leke falan kalmadı. Gözeneklerime iyi g

KOPOROZ VE TEDAVISI ( Yüzdeki kılcal damar )

Koporoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Koporoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük kılcal damarlar cildin içinden görünür hale gelir. Dayanıksızlaşan damarlar tekrar büzüşemez. Aslında cilt altında bulunması gereken damarlar yüzeye çıkar, tıpkı bir ağ gibi. Koporozun önlenmesi Damarlarınızı fazla zorlamamanız için sıcak içecekler, acı baharatlar, aşırı güneş banyoları, sauna ve alkolden uzak durmanız gerekir. Ayrıca çok büyük sıcaklık farklarına da maruz kalmamalısınız, aksi halde damar sisteminiz yıpranır ve görünen kılcal damarlarınıza birkaç adet eklenir. Koporozlu cildin bakımı Kozmetik ürünlerle kuperoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Kuperoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük k

MALIGN MELANOM

Malign Melanom;  kötü bir kanser türüdür. Genellikle deride kendini göstermeye başlayan hastalık, bağırsak ve göz çevresinde de görülebilmektedir. Tırnak altında, saç derisinde, çok az ihtimalde olsa görülebilmektedir.  Dünya çapında 160.000’den fazla vaka bulunmaktadır. Günümüzde, eskiye oranla daha çok görülmektedir. Bu rahatsızlık, çok ciddi ve tehlikeli bir boyut kazanmaktadır. Erken teşhis edilmediği takdirde ölüm ile sonuçlanabilmektedir. Vücudunuzdaki benler, kanser işareti olabilir. Özellikle yaz aylarında güneş ışınları sonucu oluşan lekeler, Malign Melanom kanserini tetikleyebilmektedir. Açık tenli ve beyaz tenli kişileri daha çok etkisi altına alan bu kanser türü, erkeklere oranla kadınları daha çok görülebilmektedir. Deri kanserinin en tehlikeli türü olan Malign Melanom, güneşe hassas olan ve çilleri bulunan kişileri, daha çok etkilemektedir. Erkeklerde genellikle sırt bölgelerinde, kadınlarda ise bacaklarda görülmektedir. Malign Melanom kanseri, genellikle sıcak iklim