Aktarlarda kolayca rastlayabileceğiniz keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.
Gıda olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleş- tiriyor. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
SIKI VE YUMUŞAK BİR CİLT İÇİN KETEN TOHUMU YAĞI
Keten tohumu ve yağı cildi yumuşatmaya yarayan Omega-3 kaynağıdır ve aynı zamanda cildi besleyen karoten ve E vitamini bakımından da zengindir. Keten tohumu yağı cildinizi sıkı ve yumuşak yapar.
SAÇ VE TIRNAKLARI BESLER
Keten tohumu yağında bolca bulunan Omega–3 yağ asitlerinin saç ve tırnakların sağlıklı büyümesine etki ettiği gözlemlenmiştir. Keten tohumu yağı yoğun şekilde içerdiği E ve A vitaminleri sayesinde saçların gür çıkmasını sağlar. Keten tohumu yağı saç dökülmesi ardından yeni saçların çıkış sürecini ciddi oranda etkiler ve daha hızlı uzamasını sağlar ve saçı yumuşak ve ipeksi yapar. Kırılgan saçlar için en etkili çözümdür.
Keten Tohumunu gıdalar yoluyla tüketmeniz ilk tavsiye edilen kullanım biçimidir. Çünkü içerdiği yağ asitleri, saçlara olduğu kadar diğer doku ve organlara da faydalıdır. Diğer kullanımı ise harici olarak saça ve saç derisine uygulamak. Bunun için saçınızın uzunluğuna göre keten tohumu yağını bir kâseye alın ve önce parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak tüm saç derisine sürün. Kalan yağı köklerden başlayıp uçlara kadar yayın ve 20-30 dakika saçınızda bekletin. Ilık su ve şampuanla temizleyebilirsiniz. Haftada 2-3 kez yapacağınız bu bakım 4-6 hafta içerisinde etkisini göstermeye başlayacaktır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Keten tohumunun içindeki yararlı maddelere ulaşabilmek için keten tohum- larını çekmek gereklidir. Bütün olarak aldığınız keten tohumunu kahve değirmeninde çekebilirsiniz. Daima küçük şişelerdeki ve dondurulmuş olan keten tohumu yağları tercih edilmeli, şişe açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketilmeli ve ısıtılarak kullanılmamalıdır. Keten tohumu ve yağının kullanımı 12 yaşından küçük çocuklara, hamileler ve kanser hastalarına önerilmiyor.
Gıda olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleş- tiriyor. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
SIKI VE YUMUŞAK BİR CİLT İÇİN KETEN TOHUMU YAĞI
Keten tohumu ve yağı cildi yumuşatmaya yarayan Omega-3 kaynağıdır ve aynı zamanda cildi besleyen karoten ve E vitamini bakımından da zengindir. Keten tohumu yağı cildinizi sıkı ve yumuşak yapar.
SAÇ VE TIRNAKLARI BESLER
Keten tohumu yağında bolca bulunan Omega–3 yağ asitlerinin saç ve tırnakların sağlıklı büyümesine etki ettiği gözlemlenmiştir. Keten tohumu yağı yoğun şekilde içerdiği E ve A vitaminleri sayesinde saçların gür çıkmasını sağlar. Keten tohumu yağı saç dökülmesi ardından yeni saçların çıkış sürecini ciddi oranda etkiler ve daha hızlı uzamasını sağlar ve saçı yumuşak ve ipeksi yapar. Kırılgan saçlar için en etkili çözümdür.
Keten Tohumunu gıdalar yoluyla tüketmeniz ilk tavsiye edilen kullanım biçimidir. Çünkü içerdiği yağ asitleri, saçlara olduğu kadar diğer doku ve organlara da faydalıdır. Diğer kullanımı ise harici olarak saça ve saç derisine uygulamak. Bunun için saçınızın uzunluğuna göre keten tohumu yağını bir kâseye alın ve önce parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak tüm saç derisine sürün. Kalan yağı köklerden başlayıp uçlara kadar yayın ve 20-30 dakika saçınızda bekletin. Ilık su ve şampuanla temizleyebilirsiniz. Haftada 2-3 kez yapacağınız bu bakım 4-6 hafta içerisinde etkisini göstermeye başlayacaktır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Keten tohumunun içindeki yararlı maddelere ulaşabilmek için keten tohum- larını çekmek gereklidir. Bütün olarak aldığınız keten tohumunu kahve değirmeninde çekebilirsiniz. Daima küçük şişelerdeki ve dondurulmuş olan keten tohumu yağları tercih edilmeli, şişe açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketilmeli ve ısıtılarak kullanılmamalıdır. Keten tohumu ve yağının kullanımı 12 yaşından küçük çocuklara, hamileler ve kanser hastalarına önerilmiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder